sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Pääsiäisleivontaa III


Vielä yksi makea postaus ja sitten blogi joutaa herkkutauolle. Aiemmin kuvasin jo tämän  kakun, mutta ohje vaati hiomista. Nyt tein pääsiäisvierailulle tuliaisiksi lime-valkosuklaa-juustokakun ja sainkin koostumuksen julkaisukuntoon, vaikken edelleenkään sitä liivatetta käytä. Tämä kakku on superhelppo tehdä, edes uunia ei tarvita, eikä myöskään vatkausta.

Täytteen ainekset:

n. 200g valkosuklaata
purkki maitorahkaa
purkki Mascarponejuustoa
limen kuori raastettuna
(liivatetta, jos haluaa selkeästi hyytyneen olomuodon)

Laita valkosuklaa paloiteltuna vesihauteeseen sulamaan, esim kannellisessa muovirasiassa. Valmista keksipohja vaikkapa tällä ohjeella. Itse teen keksipohjan Digestivekekseistä näppituntumalla ja käytän vähemmän voita ja pari tippaa vettä. Sekoita kulhossa yhteen raastettu kuori, juusto ja rahka, notkista tarvittaessa kermalla tai limen mehulla. Sotke mukaan sulanut suklaa ja kaada seos keksipohjan päälle. Laita kakku pakastimeen jähmettymään vähintään pariksi tunniksi. Ota hyvissä ajoin ennen tarjoilua sulamaan jääkaappiin tai jos on kiireempi niin vaikka huoneenlämpöön.





Pursotin koristeeksi kakkuun valkosuklaata ja Kristuksen kärsimysten kunniaksi vähän passionhedelmää, (koska sammakonkutua ei ollut vielä näin varhain keväällä saatavilla)





Kesämuistona sama kakku mansikoilla


3 kommenttia:

  1. Oih, ihanat koristelukuviot herkkukakun päällä! Kaunis!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Entäs sammakonkutu? Eikös tuo kivan vivahteen?

    VastaaPoista
  3. Kiitos maukkaasta kakun täytteen vinkistä! Vaihtoehtona viikonlopun lastenjuhlien kakun täytteeksi. :P

    VastaaPoista