keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Fajitas


Tortilloihin on varmaan kaikilla omat suosikkitäytekombinaatiot. Meillä syödään tätä perheen yhteisenä herkkuruokana ja täytteet vaihtelevat, mutta suosimme näitä: kidneypavut, paprika-sipulihöyste, itsetehty salsa, guacamole, salaatti, ranskankerma, jalapenot ja aukinaisten tortillojen päälle lämmitysvaiheessa sulatettu juusto. Jos luomukanaa saisi kohtuuhinnalla fileinä, voisin käyttää sitä. Tämä kasvisversio sopii meille hyvin. Lapset pitävät etenkin avokadosta ja pavuista. Meksikolainen lisäisi vielä lautaselle riisiä ja paputahnaa, mutta jättäisi ranskankerman pois. Jos pakastimessa on biodynaamista jauhelihaa, paistan sitä papujen lisäksi/tilalle.

Marketin hyllyyn kaipaan vaihtoehtoja tortillavalikoimiin. Esimerkiksi speltistä tai peräti idätetystä viljasta leivottuja lättyjä ostaisin ilomielin, luomuna tietenkin.

Tomaattisalsa

3-4 tomaattia
pieni pala sipulia pieneksi hakattuna
kourakaupalla tuoretta korianterisilppua
loraus limemehua
chiliä tms
suolaa maun mukaan
ripaus sokeria tai muuta makeaa

Tomaatit kuutioidaan ja valutetaan hetki siivilässä. Ainekset sekoitetaan ja tulistetaan chilillä, mutta se ei ole välttämätöntä. Minä laitan hiukan Kaliforniasta tuomiani punapippurihiutaleita (red pepper), kun meillä ei lapset juuri salsaa syö muutenkaan.

Guacamole


2-3 avokadoa
pieni pala sipulia
1 limen hedelmäliha
puolikas tomaatti
2-3 rkl jogurttia tai ranskankermaa
suolaa

Meksikolainen varmaan muussaa ainekset haarukalla, minä tykkään sileästä ja käytänkin sauvasekoitinta. Haastavin osuus on kypsien ja sisäisestikin kauniiden avokadojen löytäminen. Molemmat ylläolevat kastikkeet sopivat loistavasti myös nachojen dippaukseen!


3 kommenttia: