sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Mango-mansikkarahka


Kerron salaisuuden. Mango ja mansikka sopivat täydellisesti yhteen! Tuoreet mansikat ja mango nautitaan pilkottuina hedelmäsalaatiksi kermavaahdon kanssa jossain ihanassa lämpimässä maassa, jossa kaupasta saa sekä mangoja että mansikoita. Suomen talvessa en yleensä suosi tuontihedelmiä, varsinkaan maapallon toiselta puolelta asti raahattuja, mutta nyt kaupasta oli kulkeutunut meille brasilialainen tarjousmango.  Tein siitä jälkiruuaksi rahkan pakastemansikan kanssa. Pakastamme kesämansikat silputtuna ja intiaanisokerilla hippasen makeutettuna. Lisämakeudeksi rahkaan riitti vaahterasiirappiloraus. Tiesittekö että yhden vaahterasiirappilitran valmistukseen käytetään 40 litraa vaahteran mahlaa!

Ainekset:

250g maitorahkaa
2dl kuohukermaa
1 kypsä mango kuorittuna ja pilkottuna
1 dl pakastemansikkaa
vaahterasiirappia

Kerma vaahdotetaan ja muut ainekset sekoitetaan joukkoon. Makeutetaan vaahterasiirapilla oman maun mukaan.
6 kommenttia:

 1. Nää sun kuvat on niin ihania! Ja ruuat myös, ja ompelukset myös!

  VastaaPoista
 2. No niin on! Senkin ihana oot! Ja kyllä, mä myös rakastan tuota yhdistelmää, mango+mansikat, ah!

  VastaaPoista
 3. Löysin tänään mangon ja pyöräytin rahkat, ihan mielettömän hyvää. En ollut ollenkaan hoksannut mansikoiden ja mangon yhdistelmää, kiitos inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 4. Kivaa että maistui Janna! Itse olen Tiina tyytymätön kuviin, tai ne on ok, mutta haluaisin ottaa parempia. Syytän meidän asunnon huonoa valoa ja omia rajallisia taitojani. Kamera on hyvä, joten vika on kuvaajassa ja olosuhteissa.

  VastaaPoista
 5. Hei Liina, musta sun kuvat on ihania. Niissä on kauniisti valoa ja varjoja. Laita kuvasi vielä isommiksi niin niistä pääsee nauttimaan oikein kunnolla!

  VastaaPoista
 6. Laitan heti! Paitsi etten tiedä miten.... Tai en edes tiennyt että voin suurentaa niitä.

  VastaaPoista