sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Ihanin parsaherkku


Pitsamestari-isäni laittoi pitsaan usein säilykeparsaa ja muistaakseni tykkäsin siitä jo lapsena. Itse teen pitsaa harvemmin, mutta tykkään suunnitella erilaisia täytekombinaatioita. Suosikkini on keväinen parsa-suppilovahvero-viileäsavuporo. Poroa ei nyt ollut saatavilla, joten jouduin tyytymään luomupekoniin, mutta sekin toimi tässä oikein hyvin. Pitsataikinan teen kokonaan tai osittain täysjyväspeltjauhosta ja painelen sen öljyisillä käsillä pellille ilman kaulinta.

Pitsakastike:

400g tomaattia tuoreena tai murskana
2rkl tomaattipyreetä
2-3 valkosipulinkynttä
1,5tl sokeria
suolaa
(chiliä)

Jos käytän tomaattimurskaa sekoitan ainekset sauvasekoittimella sileäksi. Tuoretomaatin kuutioin käsin.

Parsasta napsin poikki puumaiset tyvet, kuorin n 2/3 ja keitän nuput ylöspäin suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä muutaman minuutin

Alle kastike, juustoraaste ja tuoremozzarellaa, päälle täytteet

Pekoni kypsyy uunissa

2 kommenttia:

  1. Ihana ohje! Kokeilen tätä taatusti :-) Olisin liittynyt lukijaksikin mutta en löytänyt (vai osannut) mistä niin olisin tehnyt. Sinulla on hyviä kuvia ja kivoja juttuja täällä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Enpä osaa neuvoa tuossa lukijaksi liittymisessä. Joltain se on onnistunut, joten ei pitäisi olla mahdotonta....

    VastaaPoista