sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Äitienpäivän brunssi


Rakastan brunssia, mutta en jaksa kovin usein lähteä lasten kanssa valmiisiin brunssipöytiin. Toisaalta ei huvita dumpata lapsia hoitoonkaan joka kerta kun on brunssinälkä, varsinkaan äitienpäivänä. Siispä halusin kutsua lasten isoäidit meille brunssille äitienpäivänä. Kaikki toivat jotain ihanaa pöytään, joten kenenkään ei tarvinnut yksin huhkia keittiössä. Brunssissa on kätevää sekin, että se voi olla aikaisin ja päivää on vielä runsaasti jäljellä sen jälkeenkin, eikä ole kiire mihinkään. Vatsankin saa niin täyteen, että loppupäivän ruokailuista ei tarvitse kantaa huolta ja tähteitä riittää loppupäiväksi ja vielä seuraavaksikin.

Menu:


Kuohuviiniä ja omenamehua
Graavilohi
Savustettu siika & taimen
Fetasalaatti
Parmankinkku-parsakääröt
Luomubratwursti-cocktail herkkusienillä
Juustoja, voita ja leipää

Kahvi ja tuplasuklaa-mansikkakakku

Parsaresepti:


Käsittele parsat, kuten haluat. Minä napsuttelen puisevat tyvet pois ja kuorin melkein nuppuun asti. Huuhtelen vielä nuput kovalla paineella, että hiekka irtoaa kunnolla. Keitä/höyrytä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä 5min, nuput kohti kattoa, jos mahdollista. Kääri kunkin parsan ympärille parmankinkkusiivu ja asettele uunivuokaan. Pirskota päälle oliiviöljyä ja käytä hetkinen kuumassa uunissa, grillikin käy oikein hyvin, mutta sitten ilman vuokaa. Ripota päälle parmesanlastuja ja mustapippuria ja nauti! Näistä tuli hyviä, ehkä uusi suosikkini parsaruokien joukossa.



Äitienpäivälahjaksi kauan haaveilemani blenderi ja juuri oikean värinenkin

Tulipa sileä aamusmoothie, sauvasekoittimella kun olen tottunut aika karheaan lopputulokseen







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti