maanantai 27. toukokuuta 2013

Synttärit ja mekko


Loppukevät on oikeaa mekkojen huippukautta. Mitä kesämpi, sitä mekompi! Nyt olen suorastaan tehtaillut mekkoja kevätjuhliin, lasten omille synttäreille ja kun muitakin juhlia on tiedossa, niin onpahan valinnanvaraa. Niinpä mekkopostauksia tulee nyt useampi peräkkäin. Tässä synttärimekko 2-vuotiaalle Rusinalle, sekä tunnelmia 2-vuotisjuhlista, jotka järjestyivät melkein itsestään. Lämpöinen kiitos kaikille vieraille mukanaolosta ja herkuista!


Rusinan synttärimekossa on käytetty perustana Mekkotehdas-kirjan Riineä, mutta muokkailtu jonkin verran sekä vähän oikopolkuja kuljettu. Pääntie on pyöristetty. Kaarrokkeen ja alimman helmaröyhelön sininen kangas on kirppikseltä löytyneestä tyynyliinasta. Se oli jo hiukan ohentunut, joten silitin kaarrokkeen päällisen ja vuorin väliin liimaharsoa.Feta-pinaattipiiras, jonka pohjan valmistin melkein pelkkään mantelijauhoon ei ollutkaan täysi fiasko!

Mokkamuffinssit sekä appelsiinimuffinssit. Jälkimmäiset tätä ohjetta mukaillen, sokerikuorrutus juhlan kunniaksi.


Ihanan kirsikkakakun juhliin teki äitini, tällä ohjeella

3 kommenttia:

  1. Voi ei miä mekko. Mulla on vaan poikia (tai no tytär on, mutta 19v, että jooo...) enkä tahdo päästä näitä ihanuuksia ompelemaan.

    VastaaPoista