torstai 8. elokuuta 2013

Monenlaista ruuanlaittoa ja hetkittäistä syksynhajua

Hui. Lapset odottavat jo päiväkodin akua. Se tuoksuu syksylle, vaikka lomaa on vielä jäljellä jotain kolme viikkoa. Auringonkukat nuokkuu raskaina ja toivon että niihin tulee siemeniä, että saadaan ensi vuonna taas laittaa uudet kukat. Suunnittelen mittavaa nimikointioperaatiota, johon liittyy Lidlistä ostettu leimasin ja kapea keltainen puuvillavinokantti.

Teimme pitsaa, nyt tein taikinan pelkästä speltistä kuten ennen muinoin oli tapanani. Taatelin pitsaan tuli pähkinöitä, rusinoita, tonnikalaa ja auringonkukan siemeniä, suureksi keoksi keskelle pitsaa.

Lappeenrannan SPR-kirpalta löytyi neljällä eurolla kirja Ranskalaisen keittiön salaisuudet, josta kertovan hauskan elokuvan näimme joku aika sitten. Kirja on hirmu viihdyttävää luettavaa, vaikkei aikoisi mitään ruokaa laittaakaan. Ohjeista on nyt kokeiltu burgundin pata, jonka valmistukseen meni hikiset 4 tuntia. Se kannatti. Helppo sanoa, kun osallistuin vain syömiseen. Seuraavaksi voisi kokeilla esim täälläkin ylistettyä ratatouillea, nyt kun hyviä vihanneksia on saatavilla yllin kyllin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti