tiistai 13. elokuuta 2013

Kuninkaallisen ihanaa






Pohja:
n.100g voita
3rkl intiaanisokeria
puoli desiä vettä
1,5dl täysjyväspelt-jauhoja
1,5dl mantelijauhoja
1tl leivinjauhetta
1/2 tl kardemummaa

Täyte:
1-2dl vadelmia
2-3dl mustikoita
purkki kermaviiliä
2 munaa
1rkl intiaanisokeria
ripaus vaniljaa tai 1tl vaniljauutetta

Voi ja sokeri vaahdotetaan ja lisätään hiukan vettä tai muuta nestettä. Kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja lisätään voivaahtoon. Taputellaan (voidellun) piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Munat vatkataan kevyesti kermaviiliin ja maustetaan sokerilla ja vaniljalla. Kaadetaan pohjan päälle marjat ja kermaviiliseos. Paistetaan 175 asteessa kypsäksi. Nautitaan puutarhassa tai parvekkeella teen tai kahvin kanssa.



3 kommenttia:

  1. Nam! Näyttää tosi hyvältä, onneksi pian pääsen sun ruokapöytäsi ääreen!! :D

    VastaaPoista
  2. Ihanaa! Aivan mun lempparipiirakkaa! Taalla ei oikein ole kermaviilia vastaavaa tuotetta ja minusta ranskan kerma on liian raskasta, mutta olen korvannut kreikkalaisella jogurtilla ja tulee oikein hyvaa.

    VastaaPoista
  3. Minäkin korvaan monesti paksulla jugurtilla, toimii oikein hyvin!

    VastaaPoista