keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Ruusukaalipaistos


Saimme taannoisella Amerikanreissullamme osallistua ihan oikealle ja erittäin runsaalle Kiitospäivän aterialle. Ihastuin ruusukaalipaistokseen, etenkin kun siihenastinen kokemukseni ruusukaaleista oli ollut hieman tympeä ja kitkerä. Ilmeisesti raaka-aineen tuoreudella on ratkaiseva merkitys tässäkin. Kehitin kokemuksen perusteella oman yksinkertaisen reseptini. Hesarissakin oli samantapainen ohje, joten en tunne oloani kovin originelliksi.

Minä teen suunnilleen näin:

300-500g ruusukaaleja
1-2rkl voita
1/2-1dl kuivattuja karpaloita
ripaus suolaa ja reilu loraus vaahterasiirappia tai hunajaa


Perkaa ruusukaalit ja halkaise ne pitkittäin puoliksi tai neljään osaan. Laita voihin hautumaan n. viideksi minuutiksi. Heitä sekaan kuivatut karpalot ja vaahterasiirappi anna siirapin karamelisoitua muutama minuutti. Mausta suolalla. Ruusukaalit voi myös esikypsentää höyryttämällä hetken mutta minä hyppään mieluusti yli sen työvaiheen.Ruusukaalihauduke sopii monen ruuan kaveriksi. Tällä kertaa paahtopaisti ja pippurikastike.

Tuosta nappasimme mukaan yhden kaalitertun ja se oli tuore!

2 kommenttia:

  1. Tein tätä ulkomuistista kotona, kun sain maistaa sun tekemää. Nyt jälkeenpäin kun katsoin tota reseptiä, huomasin unohtaneeni suolan. Mutta ei se haitannut mitään - Ville ainakin kehui että onpa hyvää.

    VastaaPoista
  2. Suola onkin semmoinen erikoisuus ettei sitä ihan joka ruokaan muista laittaa =)

    VastaaPoista