torstai 21. helmikuuta 2013

Helppo parsakaalipasta


Tämän ohjeen toi ystäväni vuosia sitten vaihto-oppilasvuodeltaan Venetsiasta. Ohje on supernopea ja helppo. Valmistusaika 12min. Kaikki ainekset ovat luomua, paitsi juusto.

n. yksi parsakaali
80-120g pastaa/syöjä
1/2-1dl oliiviöljyä
n.2-3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
(parmesan-juustoa)

Pilko parsakaalin varsi ja laita se runsaaseen, kiehuvaan suolaveteen. Lisää hetken päästä pasta ja parsakaalin kukinnot. Tee pastan kiehuesssa kastike. Purista valkosipulinkynnet esim lasiin ja mausta suolalla, kaada lopuksi päälle öljy. Parsakaali saa kypsyä pehmeäksi, pastaan saa jäädä pureskeltavaa. Valuta siis pasta&parsakaali siivilässä kun pasta on al dente. Kaada tarjoilukulhoon ja sekoita kastike joukkoon. Annosten päälle voi ripottaa pippuria ja jotain kovaa juustoa raasteena tai lastuina jos sellaista sattuu löytymään. Meiltä löytyi tällä kertaa vain aitoitalialaista pastajuustojauhetta...







1 kommentti: