Viikon ruokavinkki
Se on punajuurilaatikko. Meillä syödään nyt paljon juuresruokia. Tässä suurpiirteinen ohje punajuurilaatikkoon:
4-5 punajuurta tikkuina
pieni sipuli suikaleina
saganaki, halloumi tai muu vuohen/lampaanjuusto raasteena tai muruina
2dl kermaa
monta kourallista kurpitsan- ja pinjansiemeniä
voita voiteluun
Lado punajuuret, sipuli, siemenet ja juusto runsaalla voilla voideltuun isohkoon uunivuokaan kerroksittain. Jätä juusto-siemenkerros päällimmäiseksi. Mausta varovasti suolalla, juusto on tosi suolaista. Kaada kerma sekaan ja laita tunniksi 175-asteiseen uuniin.
Mitkä on teidän ruokavinkkinne juuressesonkiin?
Kuulostaapa herkulliselta, rakastan punajuuria. Tata taytyy kokeilla.
VastaaPoistaSyksyssä onkin kivointa just puna-ja muut juuret.
VastaaPoistaKuulostaa tosi hyvältä. Onko sulla kasvimaa, Liina?
VastaaPoistaMeillä on semmoinen yrtti/hernelaatikko ja kasvimaa, jolla on perunaa ja vähän kesäkurpitsaa ja mansikkaa. Juurekkaita ei olla yritetty, tilaamme biodynaamiset päiväkodin kautta ja säilytämme kylmiössä. Enemmänkin voisi viljellä, jos ehtisi/jaksaisi hoitaa hyvin.
VastaaPoista