keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Adventtikalenterin ihanuus ja kamaluus


Itsetehdyssä ikikalenterissa on se ihanuus, että sieltä löytyvä yllätys voi olla melkein mitä vain! Jotain pientä ja söpöä, itsetehtyä, kenties hyödyllistä vaikkapa jouluvalmisteluihin liittyvää tarviketta. Ja sitten siinä on se kamaluus, että joka ilta on tontun muistettava laittaa pikkuyllätys taskuun. Nyt 11. päivänä, ideoita ja yllätyksiä on vielä jäljellä, mutta vähän jännittää kuinka on ensi viikolla asian laita. Mutta en voi kestää ajatusta kaupan pahvikalenterista (kuten Taateli sellaista kutsuu, kinutessaan sellaista nyt joka kauppareissulla viimeisen kuukauden päivät), jonka tavaroista ei ole mitään takeita. Ja tarvitseeko lapsi ylipäätään joulukalenterin? Tarvitsee! Tai äiti ainakin. Kun viime vuonna matkoilla ollessamme meinasin että se on turhuutta, minulta tivattiin monta kertaa päivässä että koska se joulu tulee, ja milloin on adventti? Onko se nyt? Joko se on pian? Jouduin pyörtämään ajatukseni ja noudimme pikaisesti kauniin kuvakalenterin Taatelille. Nyt joulunodotus on selkeää, kun joka taskusta on löytynyt yllätys, on joulu saapunut.

Tämä kalenteri on tehty Marimekon tilkuista, jotka löysin kotoa. Numerot on "kirjottu" ompelukoneella vapaasti. Sydämiin liimasin yläreunaan tukikangasta vahvikkeeksi. Ja tähtihän tuosta kuusesta vielä puuttuu...


Sommittelua

Paketeista on saatu mm piparimuotteja, hiuspinnejä, piparikoristeita, tarroja ja crocs-kenkiin koristeita

P.S. Blogger tekee jotain kummallista kuvilleni minulta kysymättä, joten laatu (jo ennestään kyseenalainen) on mitä sattuu!

4 kommenttia:

 1. Tosi kaunis kalenteri. Hyvältä näyttävät myös numerot. :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on niin ihana!

  Mulla meinaa kans välillä lipua mielikuvitus noiden ylläreiden kanssa. Aattona meillä molemmat lapset saavat kalenterista isommat paketit. On millä leikkiä, kun odottelee pukkia. ;)

  VastaaPoista
 3. Tosi ihana kalenteri! (taustalla kuuluu "mäkin haluan tommosen!" -vinkuna) Sulla on kyllä hyvä Marimekko-tilkkuvarasto :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista. Ja hihi, vinkunaa! Jotenkin tuota mari-tilkkua on kertynyt juu. Nyt on ollut paljon sellaista ylläriä, mikä on liittynyt sen päivän askarteluihin, esim kynttilöiden sydänlankaa oli yhtenä päivänä paketissa ja luulin sen olevan suuri pettymys, mutta väärässä olin. Kynttilöitä rullailtiin innosta hihkuen.

  VastaaPoista