torstai 13. kesäkuuta 2013

Keiju vilahti


Meillä oli kauan odotetut 4-vuotisjuhlat. Nyt vasta ymmärrän kuinka valtava asia syntymäpäiväjuhla voi lapselle olla. Siksi olen hurjan tyytyväinen, että keijujuhlista tuli niin onnistuneet. Pidän juhlaa onnistuneena myös sikäli, että järjestelyt sujuivat melko kiireettömästi ja hyvissä tunnelmissa. Vaikka panostettiin, tehtiin vain se mikä jaksettiin. Juhliin oli kutsuttu vain lapsivieraita sekä kummit ja isovanhemmat. Sää oli lämmin ja aurinkoinen, joten juhlaa vietettiin enimmäkseen ulkona.

Juhla alkoi ulkona, retkiviltillä kerrotulla tarinalla, joka johdatteli pienet juhlijat keijupolulle. Polulla piti astua portista, tasapainoilla, tanssia ja tiheänkin pensaikon läpi selviytyä. Lopusta löytyi sateenkaari ja sen alta kristalliaarre!Ruokalistan pyrin suunnittelemaan niin,  että ruokaisampi syötävä maistuisi mahdollisimman monelle lapsivieraalle ja että makeita  herkkuja ei olisi liikaa. Synttärisankarin toiveesta nallekarkkeja oli kuitenkin kulhossa tarjolla. Aikuisia ei oltu pahemmin huomioitu tällä kertaa.
Taateli sai itse koristella perhospiparit, jotka tein peruspiparkakkujen ohjeella, ilman siirappia, ja joulumausteista laitoin vain kanelia ja inkivääriä
Keijusiivet on tehty tällaista ohjetta mukaillen (siis oikoen) ja ne on kiinni mekossa neppareilla. Käyttämäni rautalanka oli liian ohutta ja meinaankin vielä vähän vahvistaa siipiä jämäkämmällä rautalangalla.

Kukkasämpylät & voi

Mekon kaavana on mekkoraamattuni Mekkotehtaan Katariina. Katariinaa oli minusta työlästä ommella, kun jokainen kuminauhanpätkä rypytetään erikseen. Helman keijuröyhelöt ovat oma sovellukseni. Keijuasun satiini ja tyllit EK:n palalaarista ja helman organza oman kaapin kätköistä.

Appelsiinisuklaakakun teki äitini ja tiiminä kuorrutimme sen  vähän vatkatulla suklaa-kermasekoituksella ja orvokeilla

Keiju kerää kukkia koriin

3 kommenttia:

  1. Aaaaawwwwwwww miten ihana keijumekko siitä tuli!!
    Ihan oikea keijutyttö <3

    VastaaPoista
  2. Voi miten ihanat keijusynttärit ja sankarilla ihana mekko ja ihanat tarjottavat <3

    VastaaPoista