maanantai 29. huhtikuuta 2013

Salaattiaika!


Talvella ei huvita ostella kaukaa tuotuja tai sähkövalossa kasvaneita ravinneköyhiä ja mauttomia rehuja.  Talvi meneekin porkkanaa puriessa. Meillä kuluu useampi kilo biodynaamista porkkanaa viikossa ja talvella sitä syödään joka päivä, raakana, tikkuna, raasteena, paahdettuna, haudutettuna ja lettuna. Nyt syksyn porkkanasato on syöty, joten siirrymme kernaasti salaatteihin. Tämä salaatti koottiin erilaisista vihreistä salaateista, avokadosta, marinoiduista herkkusienistä, viinirypäleistä, vuohenjuustosta ja pinjansiemenistä.

Perusohje marinoiduille herkkusienille:

400g tuoreita herkkusieniä
n. 1/2 dl hyvää öljyä, esim oliivi
loraus jotain makeaa, esim hunajaa tai makeaa chilikastiketta
suolaa tai soijakastiketta
valkosipulia maun mukaan
1-2tl balsamiviinietikkaa tai sitruunamehua
lisäksi tuoreyrttejä, aurinkokuivattua tomaattia, chiliä, mitä vain omaan suuhun sopivaa!

Paloittele herkkusienet ja sekoita ne ja marinadin ainekset tiiviiseen, kannelliseen rasiaan. Sulje rasia ja ravista kunnolla. Sienet voi marinoitua jääkaapissa ennen tarjoilua, mutta se ei ole välttämätöntä.



2 kommenttia:

  1. Oi, ihanaa! Varastan tämän ohjeen heti. Kiitos. :)

    VastaaPoista
  2. Oi, mä rakastan marinoituja herkkusieniä! Ja toi salaatti näyttää aivan ihanalta... :)

    VastaaPoista