torstai 4. huhtikuuta 2013

Keittopäivän keitto linsseistä


Tämä on yksi suosikkini kevyistä, helpoista ja huokeista arkiruuista ja maistuu muillekin perheenjäsenille onneksi. Ainekset löytyvät kotoa useimmiten, joten sopii myös maanantaikeitoksi. Ohjeesta riittää 6 nälkäiselle, sanoisin. Söimme tämän tyyppistä keittoa niinikään Amerikanreissullamme ja kehitin siitä tämän version. Hyvää varsiselleriä ei ole aina saatavilla, mutta jos on, niin suosittelen!

Linssikeitto

2rkl (kookos)öljyä
sipuli silputtuna
valkosipulinkynsi - 2
2-3 tomaattia tai tomaattimurskaa puolisen purkkia
porkkanaa ja muita keittovihanneksia
3dl vihreitä linssejä
14dl vettä
1tl juustokuminaa
1tl paprikajauhetta
laakerinlehti
lipstikkaa
2-3 pilkottua sellerinvartta
yrttimausteita


Liota linssejä esivalmistelujen ajan. Liotus ei ole välttämätöntä, mutta se lyhentää kypsennysaikaa ja tekee linsseistä helpommin sulavia. Kuullota sipuleita, juustokuminaa & paprikaa öljyssä hetkinen. Lisää tomaatit/murska, sekä kohta vesi, laakerinlehti ja lipstikka. Kun vesi kiehuu, lisää porkkanat ja sen semmoiset sopiviksi kuutioituina. Lisää myös linssit ja varsiselleri. Keitä kunnes linssit ovat kypsiä, ainakin 20min. Mausta suolalla ja lopuksi vielä yrteillä, kuten rosmariinilla, timjamilla ja mintulla, sekä lorauksella balsamiviinietikkaa. Suolaa maun mukaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti