sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kesäherkkuja


Eräs kesän suosikkiherkuistani on letut suolaisella täytteellä. Ja niistä täytteistä ehkä herkuin on savukalatäyte. Tänään kokeilin uutuutena blinien kanssa suosimaani mätitäytettä, vaikkapa juhannuksen kunniaksi. Suolainen letuntäyte on oiva veruke, jolla lettuateriaa voi kutsua ruuaksi. Letut teen täysjyväspeltistä ja laitan taikinaan usein myös pinaattia tai korvaan osan jauhoista mantelijauholla. Täytteen teen näin:

Ainekset:
ruodotonta savukalaa
partajugurttia, kermaviiliä tai ranskankermaa
silputtua tilliä ja kevätsipulin vartta
rouhittua mustapippuria

Savustamme kalaa kotona kätevällä savustimella. Nieriässä on tosi pehmeä maku. Lohi, kuha ja siika toimivat hyvin myös, vaikka viljellyn siian maku on vähän alkanut tympiä. Teen mieluusti lettutäytteen edellisen päivän kala-aterian tähteistä, tällä kertaa kuhasta. Kermaviilin korvaan nykyään melkein kaikessa partajugurtilla ja sitä voi tässä lettutäytteessä olla suunnilleen saman verran kuin kalaa. Ainekset sekoitetaan karheaksi tahnaksi. Nautitaan rapeaksi paistettujen lettujen kanssa mieluiten hyvässä seurassa.










Mäti kaipaa kuohuviiniä! Onneksi löytyi minipullo biodynaamista Meinklangia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti