maanantai 6. toukokuuta 2013

Pitaleipää!


Pitaleivässä parasta on täytteet. Onnistunut leipäkin on tietysti kiva. Tämä onkin viimeinen leipäpostaus ainakin hetkeen, sillä meinaan kokeilla viljatonta ruokavaliota jonkun aikaa. Leivon pitat (pidat?) perusleipätaikinasta näin:

Annan hyvin vaivatun taikinan kohota rauhassa

Muotoilen taikinasta epämääräisen muotoisia leipiä

Kaulitsen ne litteiksi, n. 0,5-1cm paksuiksi lätyiksi ja laitan heti kuumaan (225-250jopa) uuniin ilman kohottamista

Pastan muutaman minuutin, ehkä 5. Onnistuneeseen leipään muodostuu kupla!


Hummuksen teen niin summassa, että en ehkä pysty sen ohjetta kirjoittamaan. Mutta ainekset: kikherneitä, tahinia, sitruunamehua, oliiviöljyä, valkosipulia ja suolaa. Sopii oivasti myös kasvisten dippailuun.

Kutsun ystävät kylään ja he tuovat loput täytteet ja vähän päälle! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti